Αντιπαράθεση με φόντο τις κάλπες

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, έξι ημέρες πριν τις κάλπες. «Δραχμή αυτή τη στιγμή σημαίνει θάνατος», εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση της τάξης του 50% έως 70%. Την εκτίμηση ότι η 17η Ιουνίου θα είναι ημέρα ιστορικής νίκης για την Ελλάδα

εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς. «Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται με ισχνές πλειοψηφίες και πως κανένα σενάριο συγκυβέρνησης δεν οδηγεί σε λύση. Σε επιστολή που απηύθυνε προς τους κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη περιλαμβάνονται οκτώ σημεία επί των οποίων θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία εθνικής συνευθύνης μεταξύ των κομμάτων. Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό σε σχέση με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη καταλογίζει η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτηρίζει αυταπάτες τα περί «κυβέρνηση της Αριστεράς». Θα είναι ολέθριο λάθος για το λαϊκό κίνημα να παροπλιστεί σε μία λογική αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών σε συνθήκες που αντικειμενικά θα οδηγούμαστε στην περαιτέρω πτώχευση του λαού», δήλωσε.

ΔΗΜ.ΑΡ.: ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης με επτά θέσεις που αποτελούν την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη» δήλωσε. Μεταξύ των επτά σημείων: Κάθαρση του πολιτικού συστήματος, Σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο, Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο» και τόνισε ότι με την μονομερή καταγγελία του μνημονίου κάνει «άλμα στο κενό».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Εντωμεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις. Ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα πρόσθεσε ότι δεν τον ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζει.


Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ . Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις, ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.


“Αν εσχάτως κάποιοι στη ΝΔ έχουν ανακαλύψει αδελφική σχέση μαζί της, ίσως αυτό να καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν αντέδρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις αισχρότητες

Keywords
Τυχαία Θέματα