Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γλέζου

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η πρόταση του Μανώλη Γλέζου για πιθανό εσωτερικό δανεισμό στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι διακόψουν τη χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στην Τρίπολη, ο Αντώνης Σαμαράς,

αναφερόμενος έμμεσα στον κ. Γλέζο, είπε ότι «ο επικεφαλής τους στο ευρωψηφοδέλτιο, μας αποκάλυψε ότι έχουν σκοπό, λέει, να κάνουν αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα πέρα από ένα όριο».

«Αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα αλλά ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον Πρωθυπουργό και τον κατηγορεί ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

«Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης», τόνισε ο κ. Γλέζος.

Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γλέζος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, αν χρειαστεί, ο φτωχός λαός θα καλύψει εθελοντικά τον εσωτερικό δανεισμό, καθώς έπραξε κάτι ανάλογο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Επιτρέπεται η διαφωνία, αλλά δεν επιτρέπεται η διαστρέβλωση. Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις, ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα», διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα