Ο Ν. Ανδρουλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠαΣοΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στις 11/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει καθαρά -και αυτή είναι μια στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα.

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει άμεσα το μέλλον της κυβέρνησης. Λογικό εκ μέρους του. Εμείς απλά ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό ότι αν το ΠαΣοΚ καταρρεύσει εκλογικά στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας την επόμενη μέρα θα θέσει ζήτημα εθνικών εκλογών. Προσωπθικά θεωρώ ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να ζει συνεχώς με το βάρος, όταν προσπαθεί να κάνει μια μεταρρύθμιση, ότι επειδή δεν υπήρχε καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές...».

Δημοσιογράφος: Λέτε όμως ότι εαν η Ελιά δεν πάει καλά, το ΠαΣοΚ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση...

Ν. Ανδρουλάκης: «Εγώ διαφωνώ με όλα αυτά. Διαφωνώ με την τακτική αυτή. Το ΠαΣοΚ πρέπει να δώσει μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δημοσιογράφος: Διαφωνείτε με την πρωτοβουλία Βενιζέλου;

Ν. Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ με την άποψη ότι το ΠαΣοΚ, εκ των προτέρων, καθορίζει την στάση του... Ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠαΣοΚ έχει σχέση και με τα αποτελέσματα που θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. Δηλαδή, εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Νέα Δημοκρατία έχουν χαμηλά αποτελέσματα, τότε ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα, ότι "παιδιά συνεργαστείτε". Δεν θα δώσει δύναμη σ' έναν νέο δικομματισμό...».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρός σας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε ότι εάν η Ελιά δεν στηριχθεί, θα ρίξει την κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Το είπε, ναι ή όχι; Επ' αυτού σας ρωτώ.

Ν. Ανδρουλάκης: «Εγώ σας λέω ξεκάθαρα ότι η αντίληψη ότι το ΠαΣοΚ δεν θα πάει καλά είναι μια πραγματικότητα σε σχέση με την κυβέρνηση, διότι από την επόμενη μέρα ο κ. Τσίπρας θα θέτει συνεχώς το ζήτημα των εκλογών. Από την άλλη διαφωνώ με το να προκαθορίσουμε την στάση μας, διότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα...».

Δημοσιογράφος: Την προκαθορίσατε την στάση σας.

Ν. Ανδρουλάκης: «Το αποτέλεσμα του ΠαΣοΚ θα έχει σχέση και με τα αποτελέσματα που θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα... Η άποψή μου είναι καθαρή. Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό ότι ένα άσχημο αποτέλεσμα του ΠαΣοΚ θα κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα, γιατί ο κ. Τσίπρας από την επόμενη μέρα, όπως έχει δηλώσει, θα ζητάει εκλογές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα