Συνάντηση με τους «αντάρτες»

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά τις αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων. Περισσότεροι από 10 βουλευτές της ΝΔ, εκ των 22 που κατέθεσαν χθες σχετική ερώτηση, συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα έχουν και νέο ραντεβού μαζί του στις 8.30 το βράδυ. Μετά τις πρώτες διορθώσεις που εξαιρούν από τη φορολόγηση αποθηκευτικούς χώρους με γεωργικά μηχανήματα, στάνες και θερμοκήπια, ο πρώτος υπογράφων την ερώτηση, Ιορδάνης Τζαμτζής,

δήλωσε μεν ότι σωστά εξαιρούνται μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το νέο φόρο για τα ακίνητα ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο ΣΤΑΡ. Δεν μπορεί να πληρώνεις φόρο για ένα ακίνητο που δεν σου προσφέρει τίποτα. Αν ψηφιστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου το ΣτΕ θα τις τινάξει στον αέρα και το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα.

«Ο Γιάννης Στουρνάρας και κάποιοι σύμβουλοι δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης. Άλλο να έχεις πτυχίο Χάρβαρντ και άλλο να ξέρεις από στάνη» δήλωσε το πρωί στο Mega ο Ιορδάνης Τζαμτζής. «Δεν πάμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», διευκρίνισε, «αλλά να αποτρέψουμε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα».

Εν τω μεταξύ η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μέσω της "Διαύγειας", ολοκληρώνεται στις 3 το μεσημέρι και ήδη συγκεντρώνει τα πυρά φορολογουμένων. Στα σχόλιά τους στη Διαύγεια ζητούν αλλαγές σε διατάξεις που αφορούν κυρίως τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων, καθώς και ακινήτων που είναι για διάφορους λόγους «δεσμευμένα» και άρα μη αξιοποιήσιμα. Επίσης αρκετές είναι οι αναφορές σε περιπτώσεις μεγάλων κληρονομιών σε φορολογούμενους με χαμηλό εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα