Ανοδικές τάσεις μετά την εκλογή Ναπολιτάνο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, καθώς η επανεκλογή του Ιταλού Προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο χαλάρωσε τη δίμηνη πολιτική κρίση στη χώρα, ενώ το γεν υποχώρησε μετά την αποδοχή από τη G 20 (την Ομάδα των Είκοσι μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου) της επιθετικής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ιαπωνία για τη στήριξη της οικονομίας της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει άνοδο
0,84%, ενώ το δολάριο αυξήθηκε έως και τα 99,89 γεν για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 99,79 γεν. Το ευρώ ανατιμήθηκε επίσης αρχικά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και έφθασε στα 130,70 δολάρια, αλλά πριν από λίγο ισοτιμία του διαμορφώθηκε στα 130,23 γεν.

Οι προθεσμιακές τιμές των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 0,7% στο 113,75, ενώ οι αντίστοιχες τιμές των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 0,1% στο 145,86. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι ζημίες για τα γερμανικά ομόλογα θα είναι περιορισμένες πριν από την ανακοίνωση εντός της τρέχουσας εβδομάδας των αποτελεσμάτων κρίσιμων ερευνών για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι η ανάπτυξη στην περιοχή παραμένει αναιμική.

Η τιμή του χρυσού ανέκαμψε και καταγράφει άνοδο 1,93% στα 1.422,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα