Ανησυχούν για Ογκάντα οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, σήμερα, ότι σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο των Εξωτερικών στην Ουγκάντα, και τον υπουργό Σαμ Κουτέσα, εξέφρασε "την ανησυχία της" για τη "φανερή καταδίωξη" του ηγέτη της αντιπολίτευσης, του Δρ. Κίζα Μπεσίγκιε--έχει συλληφθεί μέσα σε 30 ημέρες τέσσερις φορές. Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις αφρικανικές υποθέσεις, Τζόνι Κάρσον, εξέφρασε την "συγκίνηση" της κυβέρνησης των ΗΠΑ "για την κακομεταχείριση του Μπεσίγκιε, πολύ σοβαρή κατά τα φαινόμενα".

Ο κ. Κάρσον διεμήνυσε με
την ευκαιρία αυτή στον ομόλογό του Σαμ Κουτέσα ότι, "η Ουάσινγκτον πρέπει να διαχειριστεί με τρόπο υπεύθυνο τις ειρηνικές αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις, να σεβαστεί τους διαδηλωτές".

Η αστυνομία της Ουγκάντα συνέλαβε τον Δρ. Κίζα Μπεσίγκιε τέσσερις φορές μέσα σε ένα μήνα. Και έπετρεψε στο σπάσιμο των τζαμιών του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου του. Τον αντιμετωπίζει με πολλά 'χημικά', αναφέρουν οι ανταποκριτές των διεθνών μμε στην πρωτεύουσα Καμπάλα.

-Ο Δρ. Μπεσίγκιε έχει ηγηθεί του 'Κινήματος κατά της Ακριβής Διαβίωσης--11Απριλίου', μόλις ηττήθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα για τρίτη φορά στις προεδρικές εκλογές--και τις τρεις από τον Γιοουέρι Μουσεβένι, στην εξουσία συνεχώς από το 1986.Το κίνημα αυτό συνιστά στους πολυπληθείς οπαδούς του να πηγαίνουν πεζή στον τόπο εργασίας τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη άνοδο στον τιμάριθμο, αφού τα δικαστήρια απορρίπτουν τις προσφυγές της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα