Ανεπιθύμητος ο Κατίδης την Ιταλία!

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Κατίδη στην Νοβάρα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ιταλία, με τον πρόεδρο της εβραϊκής αθλητικής κοινότητας να ξεσπαθώνει και να μπλέκει... Ντι Κάνιο και Χρυσή Αυγή.

Η Νοβάρα φαίνεται διατεθειμένη να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Γιώργο Κατίδη παρά το αρνητικό αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του ο ναζιστικός χαιρετισμός του σε ματς της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, όμως η κίνηση

του ιταλικού συλλόγου σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εντός των συνόρων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βιτόριο Παβοντσέλο, προέδρου της Maccabi (εβραϊκή αθλητική κοινότητα), ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους ανθρώπους της Νοβάρα για την κίνησή τους να διαπραγματευτούν την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

«Η μίμηση κρύβεται στη γωνία και οι παράγοντες, πριν ακόμα από τους οπαδούς, πρέπει να έχουν την αντίληψη για να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις.

Στη Νοβάρα μιλούν για μία δεύτερη ευκαιρία και κάνουν λόγο για μία χειρονομία που έγινε από τον αθλητή χωρίς να έχει επίγνωση του τι έκανε.

Ο παππούς μου, Βιτόριο, ο οποίος πέθανε στο Άουσβιτς, δεν την είχε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία και ήταν ένα πολύ ήπιο άτομο που δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιες απερίσκεπτες χειρονομίες. Έτσι μου έχουν διηγηθεί επειδή εγώ δεν μπόρεσα να τον συναντήσω». είπε χαρακτηριστικά.

Η επικείμενη μεταγραφή του Γιώργου Κατίδη στη Νοβάρα απασχόλησε πάντως ακόμα και το ιταλικό κοινοβούλιο, με τον Φάμπιο Λαβάνιο, βουλευτή του αριστερού κόμματος Sel να καταθέτει επερώτηση προς την Υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Γιοζέφα Ίντεμ και στον Υπουργό Εσωτερικών, Αντζέλικο Αλφάνο.

«Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα πρέπει να αποτελούν φορείς υγιών αξιών και να είναι παραδείγμα για τους νέους.

Εύχομαι οι οι ιθύνοντες της Λίγκας και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να επέμβουν στο θέμα για να αποφευχθεί κάθε μορφή ανοχής απέναντι σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα