Φοβάται επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση, τελώντας σε πανικό, είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων της, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές αυτές» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε και επισημαίνει:

«Μια ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει

τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση και τη δημοκρατία».

«Ο Σαμαράς έφαγε χαστούκι»

Λίγο πριν την έκδοση της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Resistance 2013 στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών κατά την οποία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τόσο η κύβερνηση όσο και ο πρωθυπουργός υπέστησαν ήττα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

«Αυτό που ξεκίνησε σαν μάχη της ΕΡΤ και εξελίχθηκε σε μάχη της δημοκρατίας όχι μόνο ταρακούνησε και ταρακουνάει την ετοιμόρροπη ελληνική κυβέρνηση, αλλά προκάλεσε τρικυμία και στα διεθνή κέντρα που ελέγχουν κυβερνήσεις και απομυζούν λαούς και χώρες.Στην Ελλάδα έχουμε από χτες μια νέα κατάσταση. Το λαϊκό κίνημα έφερε τα πάνω κάτω. Ο κ. Σαμαράς έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας. Χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου» είπε υποστηρίζοντας ότι το κύρος του πρωθυπουργού άλλα και το όποιο κύρος της κυβέρνησής κουρελιάστηκε.

«Σώσον Κύριε τον λαόν σου»

Ακόμη στην ομιλία του υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς «είχε μια ευκαιρία για μια έξοδο ηρωική και ομαλή. Να πάει σε εκλογές. Στην αρχή ίσως ταλαντεύτηκε. Αργότερα του το ξέκοψαν από τη τρόικα, να μη τολμήσει. Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου» τόνισε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ωστόσο ότι επανήλθε ο δικομματισμός.

Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Επιτέλους, θα λέγαμε. Και πολύ άντεξε. Ενώ ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου, ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων. Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων. Αλλά όχι οποιωνδήποτε δύο κομμάτων. Των δύο κομμάτων που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ» είπε και πρόσθεσε: Ο δικομματισμός που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας: Ο δικομματισμός επανέρχεται ως απάντηση στα δεινά του δικομματισμού. Αυτό κι αν είναι πολιτικό ανέκδοτο. Να τελειώνουμε όμως. Να τελειώνουμε και με τα ανέκδοτα, και με τις συναλλαγές τους στο παρασκήνιο, και με τις εντολές της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, και με τα σούρτα φέρτα της τρόικας και με όλη αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου και της παρακμής. Δικαιούμαστε ως λαός και δημοκρατία και εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη και μια ζωή χωρίς το φόβο και την πείνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα