Σαρωτικός ανασχηματισμός

Στη δίνη του σκανδάλου διαφθοράς βυθίζεται η Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό υπό το βάρος των αποκαλύψεων και τις παραιτήσεις υπουργών του, των οποίων οι γιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Αντικαταστάθηκαν 10 υπουργοί της κυβέρνησής του, δηλαδή σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ αυτών οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος που παραιτήθηκαν αλλά και ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα
Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, αλλά δεν είχε παραιτηθεί. Αντικαταστάθηκαν επίσης οι υπουργοί των Μεταφορών, της Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής και της Δικαιοσύνης, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου.
Υπήρξαν άλλες τρεις αλλαγές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί Επιστημών-Βιομηχανίας-Τεχνολογίας και Νέας Γενιάς και Αθλητισμού αντικαταστάθηκαν δίχως να συνδέονται με την υπόθεση διαφθοράς ή τις δημοτικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, η τουρκική αστυνομία κάνοντας χρήση δακρυγόνων προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση 5.000 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη που ζητούσαν την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η Τουρκία μάλλον χρειάζεται άλλον πρωθυπουργό, ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, καθώς το σκάνδαλο διαφθοράς στη γείτονα αποκτά διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και απειλεί τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Δύση.
Keywords
Τυχαία Θέματα