«Ανάσα» η ψήφος εμπιστοσύνης

Ανάσαστην κυβέρνηση μέχρι την προεδρικήεκλογή έδωσε η ψήφος εμπιστοσύνης πουέλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τηΒουλή. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 155βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώσυνολικά στη διαδικασία συμμετείχαν288 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 131 και «Παρών» δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι, οΓρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.

«Οιεκλογές θα διεξαχθούν το 2016» ξεκαθάρισεο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τηνολοκλήρωση της διαδικασίας, τονίζονταςότι

"η εμπιστοσύνη και η εντολή πουπήραμε δεν θα διαψευστούν - οι ελπίδεςτου ελληνικού λαού θα δικαιωθούναπολύτως".

Ικανοποιητικόχαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο βουλευτήςτης ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δεδομένοόπως επεσήμανε, ότι η ψήφος εμπιστοσύνηςείχε αποσυνδεθεί από το θέμα της εκλογήςΠροέδρου Δημοκρατίας. Μιλώντας στονΑΘΗΝΑ 9,84, ο κ. Λυκουρέντζοςχαρακτήρισε αδύνατον το ενδεχόμενοσυνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγογια εικόνα τριτοκοσμικής αθλιότητας,για ένα κόμμα που περιφρονεί το Σύνταγμακαι τους θεσμούς στο βωμό της εκλογικήςνίκης.

"Τοπεπρωμένο φυγήν αδύνατον" δήλωσε μετάτην ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο χρόνοςτης κυβέρνησης τελειώνει. Παράλληλαεπανέλαβε πως όποια συμφωνία συνάψειη κυβέρνηση με τους δανειστές, δεν θαγίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνεικυβέρνηση.

Τηνανάγκη προσφυγής στις κάλπες υπογράμμισεο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠαναγιώτηςΚουρουμπλής, λέγοντας ότι η χώρα δεναντέχει παρατεταμένη προεκλογικήπερίοδο. Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, είπε ότι είναιαυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ναδεσμευτεί ως προς τις αποφάσεις πουλαμβάνει η κυβέρνηση, καθώς δεν μετέχει,ούτε ενημερώνεται- όπως είπε- για τιςδιαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα