Αναπάντεχη τιμή

Τους στίχους του τραγουδιού του Λου Ριντ «Such a Perfect Day», ως τιμή στη μνήμη του ιδρυτή των Velvet Underground έγραψε στο Twitter ο Καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάζι, υπ. Πολιτισμού του Βατικανού.

Το Βατικανό στράφηκε στο ροκ

κι ο Ιταλός καρδινάλιος, ο οποίος παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα, αποφάσισε στο πρώτο tweet του να χρησιμοποιήσει το ρεφρέν του συγκεκριμένου τραγουδιού. «Oh, it's such a perfect day/ I'm glad I spend it with you/Oh, such a perfect day/ You just keep me hanging on».

Σε ένα δεύτερο tweet, εξηγεί την επιλογή του: Το τραγούδι έχει συχνά ερμηνευτεί ως αναφορά στην εξάρτηση, θύμα της οποίας υπήρξε ο Λου Ριντ. Δεν είναι γι αυτόν τον λόγο που ο Καρδινάλιος το ανέφερε. Απλά, χρησιμοποιεί κι ένα απόσπασμα από την Καινή Διαθήκη. «Να μην έχετε ψευδαισθήσεις. Αυτό που έσπειρε ένας άνθρωπος, πολύ απλά θα το θερίσει». Αυτό το απόσπασμα από την «Επιστολή προς Γαλάτες» χρησιμοποίησε και ο Λου Ριντ, ανέφερε.

Ο Ραβάζι, ο οποίος επελέγη από τον Πάπα Βενέδικτο XVI να υπηρετήσει ως «υπουργός« Πολιτισμού και αναμένεται να τον διαδεχθεί ο Καρδινάλιος Φρανσουά, δεν έκρυψε ποτέ τις μουσικές ή πολιτιστικές προτιμήσεις του, ειδικότερα την αγάπη του για τη ροκ μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα