Αναμένεται να καταθέσει πρώην μέλος της ΧΑ

Μάρτυρας - κλειδί, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει αργά το απόγευμα υπό πλήρη μυστικότητα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διερευνά το φάκελο με τις 32 υποθέσεις. Εν τω μεταξύ,σε περισσότερα από ένα χτυπήματα φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμμετείχαν μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ουσιαστικά στοιχειοθετεί

το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, στη δικογραφία που διερευνά ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συνελήφθη 34χρονος από αστυνομικούς στο σπίτι του στο Λασίθι της Κρήτης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν, ένα πιστόλι, 6 φυσίγγια, μαχαίρι,ι πτυσσόμενη μεταλλικά ράβδος, μπλούζες και καπέλα της Χρυσής Αυγής. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λασιθίου αργότερα απόψε.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση και συνελήφθη χθες στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο. Ο αστυνομικός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Τον κίνδυνο το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε ειδική έκθεση που παρέδωσε στα κόμματα.

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες σενάρια που φέρουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα. Κύκλοι του κόμματος δεν διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν τη φημολογία, αλλά ανέφεραν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα