Ανακεφαλοποίηση Τραπεζών εντός του 2015

«Οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν εντός του 2015» επισήμανε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής απολογιστικής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Πηγές της ελληνικής αποστολής επισήμαναν σχετικά ότι συμφωνούν και οι θεσμοί σε αυτό το σενάριο καθώς δεν τους άρεσε η εμπειρία της Κύπρου. Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι
δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών. Ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν και τα προαπαιτούμενα αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και πως θα κατανεμηθούν στον χρόνο. Όπως είπαν, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να υπάρξει αναβολή στις αποφάσεις για την φορολογία στους αγρότες, καθώς είναι υφεσιακό μέτρο. Υπενθυμίζεται ότι σχετική προαναγγελία έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ΦΠΑ 13% για τους κατ' επάγγελμα αγρότες και 50% προκαταβολή φόρου.

Επίσης οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για προσπάθεια μεταφοράς των αποφάσεων για τα εργασιακά για αργότερα. Συγκεκριμένα εξήγησαν ότι πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μετά να γίνουν οι αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, μετά το τέλος της συνάντησης έκανε σαφές ότι οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να συνδυαστούν χρονικά με αυτές για τα κόκκινα δάνεια. Τα δύο θέματα - είπε - θα επιλύουν μαζί γιατί αλληλοεπηρεάζονται. Ωστόσο, αρμόδια στελέχη έκαναν σαφές ότι οι συζητήσεις για το θέμα έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους.

Ο νέος - δεύτερος - γύρος ξεκινά αύριο Πέμπτη με επίκεντρο την ύφεση που ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί. Η συνολική στάση της ελλάδας που πρέπει να συμφωνήσει πλέον σε πολύ λίγο χρόνο για να προλάβει την 20η Αυγούστου θα οριστικοποιηθεί σήμερα σε σύσκεψη του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Πρωθυπουργό.

Με πληροφορίες από capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα