Ανατροπές στο ασφαλιστικό

Πρώτη εγκύκλιος βόμβα για το ασφαλιστικό, στην πορεία εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης. Έτσι, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από πρώτης πρώτου του 2022 θα είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος. Παράλληλα, γίνεται μνεία στο νόμο του 2010 που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από το 2021 και μετά, εάν υπάρξει μεταβολή στο προσδόκιμο ζωής. Για συντάξεις μόλις 300 ευρώ και με
βάση τις εισφορές, κάνει λόγο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, καθώς καταργείται το κατώτατο όριο των συντάξεων των 486 ευρώ.

Όπως μάλιστα αναφέρει, παρότι ο νόμος αφορά όσους αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου του 2015, θα επηρεάσει και δεκάδες χιλιάδες άλλους ασφαλισμένους, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση από πρώτης πρώτου, αλλά ως τις 30 Ιουνίου δεν είχαν λάβει την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Για χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, από τα μέτρα που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους δανειστές και ανέλαβε να προωθήσει από τον Οκτώβριο, μιλά η ΑΔΕΔΥ σε επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα