Αλγερία: Απελευθερώθηκαν 100 ξένοι όμηροι

Οι αλγερινές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 100 ξένους που κρατούνταν όμηροι από ένοπλη ομάδα ισλαμιστών στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας στην Αλγερία, αλλά εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 30 άλλων, μετέδωσε σήμερα το επίσημο αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

"Περίπου εκατό ξένοι πολίτες από τους 132ομήρους που είχαν συλληφθεί όμηροι από την τρομοκρατική οργάνωση που επιτέθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Τιγκαντουρίνέχουν αφεθεί ελεύθεροι", διευκρίνισε το APS, το οποίο επικαλείται πηγή της ασφάλειας.

Η τύχη των

υπολοίπων -δηλαδή το αν εξακολουθούν να κρατούνται ή έχουν σκοτωθεί- δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, σημείωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις "αλλάζει γρήγορα".

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώςγια την κατάσταση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, δήλωσε παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

"Είμαστεσε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση της Αλγερίας και ήμασταν σαφείς ότι η βασική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ομήρων", προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τόμι Βίτορ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συζήτησε για την κατάσταση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον χθες, διευκρίνισε ο Βίτορ.

"Έχουμεδιαρκή επαφή με τους άλλους διεθνείς εταίρους μας, όπως και με το γραφείο ασφάλειας της BP στο Λονδίνο", σημείωσε ο Βίτορ.

Αξιωματούχοςτης αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η κατάσταση "είναι σε εξέλιξη και είναι ευαίσθητη" και σημείωσε ότι "η δική μας μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ομήρων".

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα