Αλαφούζος: «Αποκτήσαμε σοβαρό σύμμαχο»

Ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Είχαμε μια πολύ ευχάριστη και χρήσιμη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον να επενδύσει στην ΠΑΕ με ξένο επενδυτή.

Το ποσό είναι λογικό, σημερινό ποσό, είναι πραγματοποιήσιμο και λογικό. Θα έρθει σε επαφή μαζί μου ο δικηγόρος του και μετά θα ορίσουμε κάποιους ειδικούς οικονομοτεχνικούς ελεγκτές που θα πάρουν ό,τι στοιχεία θέλουν οι ξένοι, με μυστικότητα, για

να αποφασίσουν εάν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό και εφόσον ενδιαφέρονται θα επενδύσουν.

Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από την εξέλιξη αφού εμφανίζεται σοβαρή πιθανότητα να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός με μια πολύ ισχυρή οικογένεια που έχει τόσες επιτυχίες στο μπάσκετ.

Η «Συμμαχία» είμαστε θεματοφύλακες του Παναθηναϊκού. Ανεξάρτητα αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Γιαννακόπουλο, θα έχει τη στήριξή μας και θα έχουμε τη στήριξή του», τόνισε αρχικά ο κ. Αλαφούζος.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις, μίλησε:

Για το αν η επόμενη μέρα περιλαμβάνει τον ίδιο: «Δεν έχουμε συζητήσει Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει».

Για το αν γνωρίζει ποιος είναι ο «κολοσσός» και αν θα γίνει οικονομικός έλεγχος: «Ξέρω παραπάνω απ' όσα σας λέω. Είμαι σίγουρος ότι για να τον έχει επιλέξει ο κ. Γιαννακόπουλος θα είναι μια πολύ σοβαρή περίπτωση. Θα γίνει έλεγχος».

Για το αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την απόφαση για επένδυση: «Οχι, τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσιολογική πορεία. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες.

Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».

Για το αν έχουν γίνει προεισπράξεις εσόδων για τη νέα χρονιά: «Να σας υπενθυμίσω ότι με τη Nova ολοκληρώσαμε τη νέα συμφωνία πριν από 1-2 εβδομάδες.

Οπότε δεν μπορούσαμε να έχουμε προεισπράξει. Ξέρετε όλοι ότι στο χώρο μας όλοι πληρωνόμαστε με καθυστέρηση και αν προεισπράξουμε κάτι είναι τα χρήματα τις χρονιάς.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη Γ.Σ. σε λιγότερο από ένα μήνα και νομίζω ότι είναι πιο σωστό να ενημερώσω τα μέλη της «Συμμαχίας».

Είμαστε πια πιο φειδωλοί γιατί η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων κάνει κακό γιατί τα αξιοποιούν οι εχθροί μας».

Για το αν ζήτησε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι παρών στη συνέντευξη Τύπου: «Του είπα αν θα ήθελε να είναι παρών, γιατί ήθελα να κάνω συνέντευξη Τύπου.

Τον ρώτησα αν θα ήθελε, μου είπε προτιμώ όχι. Ηταν συμπαθέστατος και αισθάνομαι ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα ισχυρό, το λιγότερο, σύμμαχο, που δεν είχαμε».

Για το αν του είπε ο Γιαννακόπουλος ότι ο ξένος επενδυτής θα θέλει να έχει τον έλεγχο της ΠΑΕ: «Είναι σαφές ότι ο ξένος επενδυτής θα θέλει να έχει το πλειοψηφικό πακέτο. Ομως δεν έχει συζητηθεί τίποτα τέτοιο, ούτε το σχήμα, ούτε τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα