Αιματηρές συγκρούσεις στη Σαουδική Αραβία

Δύο αστυνομικοί και δύο ύποπτοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες αναζητούν τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ εναντίον ενός πλήθους σιιτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των υπόπτων σημειώθηκε στην επαρχία Κάσιμ, βόρεια του Ριάντ, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι δύο ακόμη αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα
με τον ίδιο, συνολικά 15 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε έξι χωριά μετά την επίθεση αυτή εναντίον της σιιτικής μειονότητας, η οποία έγινε μία ημέρα πριν τη μεγάλη σιιτική γιορτή Ασούρα έξω από έναν τόπο λατρείας και για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Στο μεταξύ τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί από της επίθεση, ενώ 12 είναι οι τραυματίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Επτά από τους οκτώ ανθρώπους σκοτώθηκαν σε ένα σιιτικό χώρο λατρείας στο χωριό αλ Ντάλουα, στην περιοχή αλ Ίχσα στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας. Το όγδοο θύμα βρέθηκε νεκρό στο αυτοκίνητό του σε ένα γειτονικό χωριό, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα