Αιματηρές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας οι συριακές δυνάμεις στη Λαττάκεια, στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία σειρά αεροπορικών επιδρομών στην πόλη Σάλμα, στην περιοχή του Τζαμπάλ Ακράντ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δέκα από τα θύματα είναι άμαχοι. Τα περισσότερα πτώματα ήταν σε τέτοιο βαθμό παραμορφωμένα ώστε ήταν αδύνατη η αναγνώρισή τους.

Αναφορικά

με τους υπόλοιπους δέκα νεκρούς, οι έξι ήταν σύροι αντάρτες και οι τέσσερις ξένοι που μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

"Ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί εξαιτίας του αριθμού των τραυματιών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση", πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Η παράκτια περιοχή της Λαττάκειας θεωρείται προπύργιο της συριακής μειονότητας των αλαουιτών--στην οποία ανήκει και ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Τις τελευταίες ημέρες, οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος στη Λαττάκεια με την κατάληψη πολλών χωριών αλαουιτών κοντά στην Τζαμπάλ Ακράντ.

Ωστόσο, το καθεστώς Άσαντ απάντησε στρατιωτικά με αποτέλεσμα δεκάδες αντάρτες και στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους στις αιματηρές συγκρούσεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα