Αίγυπτος:Συγκρούσεις διαδηλωτων - στρατού

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έριξαν σήμερα πέτρες οι μεν στους δε έξω από το προεδρικό μέγαρο πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί εκεί για να προστατεύσουν το κτίριο, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Οι στρατιώτες κάλεσαν τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις συγκρούσεις και βοήθησαν να εκτονωθεί η ένταση. Τα βίαια επεισόδια έξω από το μέγαρο που ξέσπασαν χθες, είχαν σταματήσει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και
350 τραυματίσθηκαν στις βιαιότητες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μόρσι πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα στο έθνος μετά τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του που προκλήθηκαν από την απόφασή του να ενισχύσει τις εξουσίες του, δήλωσε σήμερα ένας από τους συμβούλους του.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Μόρσι πρόκειται να τείνει χείρα φιλίας στην αντιπολίτευση και να καλέσει σε διάλογο, δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος αυτός, χωρίς να διευκρινίσει αν ο πρόεδρος θα διατυπώσει νέες προτάσεις. «Πολλές ιδέες βρίσκονται στο τραπέζι», πρόσθεσε ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα