Αίγυπτος: Ξεκίνησε ο β' γύρος των εκλογών

Στη σκιά νέου κύκλου βίας διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο, της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με το BBC, εκλογές γίνονται σε εννέα επαρχίες της χώρας, ωστόσο, είναι εξαιρετικά χαμηλή έως τώρα η συμμετοχή.

Τουλάχιστον

13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, στο Κάιρο.

Μάλιστα, χθες, χιλιάδες Αιγύπτιες διαδήλωσαν στους δρόμους της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας για να καταγγείλουν τη βία εναντίον τους από τον στρατό.

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Mohammed Amr στα αιχμηρά σχόλια της Αμερικανίδας ομολόγου του, Χίλαρι Κλίντον για «συστηματική απαξίωση» των Αίγυπτιων γυναικών.

Όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός «η Αίγυπτος δεν θα ανεχθεί επέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις και η κυβέρνηση θα αναζητήσει διευκρινίσεις για δηλώσεις, που γίνονται από ξένους αξιωματούχους για τα εσωτερικά μας ζητήματα».

Πάντως, η κοινή γνώμη τόσο στην Αίγυπτο, όσο και παγκοσμίως παραμένει συγκλονισμένη από την εικόνα μιας διαδηλώτριας, την οποία ξεγύμνωσαν και χτύπησαν σέρνοντάς την από τα μαλλιά, άνδρες του στρατού, την περασμένη Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα