Αιχμές Κάμερον για Συρία - Λιβύη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, κατήγγειλε την "επαίσχυντη και απαράδεκτη" κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

    "Είναι μια κατάσταση εντελώς επαίσχυντη και απαράδεκτη, να βλέπουμε το καθεστώς αυτό να σκοτώνει τους ίδιους τους πολίτες του", είπε ο Κάμερον, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχουν "διαφορές" σε σχέση με τη Λιβύη, όπου το ΝΑΤΟ παρενέβη
με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

    "Στη Λιβύη μας ζήτησε να παρέμβουμε ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο λιβυκός λαός μας παρακάλεσε, ενεργήσαμε με βάση μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών", υπενθύμισε. "Προφανώς πρέπει να κάνουμε περισσότερα στη Συρία για να εντείνουμε τις πιέσεις στο καθεστώς και να δείξουμε σε διεθνές επίπεδο ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αρχίσαμε να το κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όμως νομίζω ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 539 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων στη Συρία ενώ η "Επιτροπή Μαρτύρων της 15ης Μαρτίου" κάνει λόγο για τουλάχιστον 582 θύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα