Αγρυπνία για την Κρίση

Μια προσευχή για την κρίση θα απευθύνουν απόψε κληρικοί και λαϊκοί στις αρχιερατικές περιφέρειες Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Ειρηνούπολης, Χαλάστρας, Βεργίνας και Μελίκης, στο πλαίσιο αγρυπνίας που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. "Όλα αυτά τα χρόνια οι ναοί κατακλύζονται τη συγκεκριμένη μέρα από πιστούς που έχουν ανάγκη να ακούσουν ένα λόγο παρηγορητικό και γι αυτό στρέφονται στην Εκκλησία" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μητροπολίτης
Παντελεήμων και προσθέτει: "ζητούμε από τον Θεό να μας δώσει τη δύναμη να περάσουμε τις δυσκολίες και τη φώτιση να τις αντιμετωπίσουμε σωστά".

Άλλωστε, όπως επισημαίνει, "εκείνο που επιδιώκει η Εκκλησία είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους από την αυτοκτονία, μια ύστατη πράξη απόγνωσης που ισοδυναμεί με την καταστροφή του εαυτού μας". Σε όσους εκτιμούν ότι ορισμένοι περιμένουν με τις προσευχές να περάσει η οικονομική κρίση ο Μητροπολίτης απαντά: "ζητούμε φώτιση για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες πνευματικά, και στο τέλος της αγρυπνίας που ξεκινά στις 9 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 12.30 το βράδυ, διαβάζουμε μια ευχή που απευθύνεται στον Θεό". Παράλληλα επισημαίνει ότι η αγρυπνία έχει καθιερωθεί τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, γιορτής της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, σε μια προσπάθεια επίκλησης της χάρης και της βοήθειάς Της.

"Όπου γαρ βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις" προσθέτει, επικαλούμενος εκκλησιαστική ευχή που αναφέρεται στην παρέμβαση του Θεού για την ομαλοποίηση των φυσικών αντιξοοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα