Αγωνία για τα χημικά όπλα στη Συρία

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι κατηγόρησε σήμερα την συριακή αντιπολίτευση ότι χρησιμοποίησε μια "χημική ουσία" εναντίον του πληθυσμού στην επαρχία της Ιντλίμπ ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση της χρήσης χημικών όπλων από τον συριακό στρατό.

Τα θύματα αυτής της "γεμάτης μίσος και ανεύθυνης πράξης" μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στην Τουρκία, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σενάριο", υποστήριξε.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα αναθεωρήσουν"

τη στάση τους απέναντι στη Συρία, αν αποδειχθεί ότι το καθεστώς της Δαμασκού χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον των εξεγερμένων. Προειδοποίησε όμως κατά της λήψης βιαστικών αποφάσεων, καθώς όπως είπε, δεν είναι βέβαιο πώς, πότε και από ποιόν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα στον εμφύλιο της Συρίας.

Επιπλέον ο πρόεδρος Ομπάμα υπεραμύνθηκε των χειρισμών του FBI αλλά και της συνεργασίας των ρωσικών υπηρεσιών ως προς την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενώ δεσμεύτηκε να καταβάλλει μια νέα προσπάθεια για να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα