Ακινητοποιημένη η χώρα την Πρωτομαγιά

«Παραλύει» η Ελλάδα τη Μεγάλη Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου

κήρυξε η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία διαφωνεί με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, επιμένοντας ότι ο εορτασμός θα πρέπει να γίνεται την 1η Μαΐου. Απόφαση για την κήρυξη απεργίας την 1η Μαΐου έχει πάρει ήδη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), καθώς και ομοσπονδίες και μεμονωμένα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.

Ανοιχτά φαρμακεία, πλην Πειραιά

Με ανοιχτά φαρμακεία θα εορταστεί η Πρωτομαγιά, με εξαίρεση αυτά στον Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα εργασιακά καταστρέφονται αλλά και ο ξεχωριστός κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται καθολική επίθεση, δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε με τη πλευρά των κοινών καταστημάτων όταν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλά και οι υγειονομικοί φορείς δεν θα λειτουργούν και θα συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της Πρωτομαγιάς», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τα μεσάνυχτά της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι ναυτικοί αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, όπως εκτιμούν, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητούν την ανάκλησή του.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει ανακοινώσει ότι οι εταιρείες μέλη του, λόγω της αυξημένης ζήτησης ενόψει του Πάσχα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα απεργήσουν και τα πληρώματα ρυμουλκών της Διώρυγας της Κορίνθου, καθώς τα πληρώματα αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης της εταιρείας που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, να εντάξει τους ναυτεργάτες στο ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει στους δημοσίους υπαλλήλους.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό τη Μεγάλη Τετάρτη λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Εξάλλου, κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στα αστικά

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τη Μεγάλη Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ. και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00 π.μ. και έως τις 09:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων

Τη Μ. Τετάρτη:

- Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνια - Μηλιές.

- Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τη Μ. Πέμπτη:

- Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681

- Μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης : Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82

Keywords
Τυχαία Θέματα