Άγονη γραμμή ο Αργοσαρωνικός;

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετατραπούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε άγονη γραμμή και το θέμα απασχόλησε την εκπομπή «Εννιά με Δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη.

Πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ακτοπλοϊκών εταιρειών για να μην μετατραπούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε «άγονη γραμμή».

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε σχετική έρευνα που έκανε ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος, σύμφωνα με την οποία, πολλοί επιβάτες που θέλουν να μεταβούν σε Ύδρα ή Σπέτσες, λόγω κόστους προτιμούν να οδηγήσουν ως

την Κόστα, για να περάσουν με πλοίο στις Σπέτσες, στο Μετόχι, για την Ύδρα, αφού το ατομικό εισιτήριο, σήμερα, από Πειραιά για Ύδρα μετ' επιστροφής, στοιχίζει 51 ευρώ και για Σπέτσες, 70 ευρώ.

Από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες η μόνη που δραστηριοποιείται σε όλον τον Αργοσαρωνικό με τέσσερα πλοία, ένα από αυτά επιβατηγό/οχηματαγωγό, είναι η Ηellenic Seaways.

Η μείωση της επιβατικής κίνησης το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 11%, σε σχέση με πέρυσι, οδήγησε την εταιρία να μειώσει κατά 9% τα δρομολόγιά της.

Όπως αναφέρει, οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν 103% για τα συμβατικά πλοία και 93% για τα ταχύπλοα από το 2009. Συγκεκριμένα, το 2009, ο τόνος για το συμβατικό πλοίο ήταν 294 ευρώ ενώ το 2012, 598 ευρώ. Για τα ταχύπλοα 409 ευρώ ο τόνος (2009) και έφθασε στα 788 ευρώ (2012).

Keywords
Τυχαία Θέματα