Σε στενό κλοιό η Χρυσή Αυγή

Σφίγγει ο κλοιός για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου στελεχών της οργάνωσης, ενώ οι κοριοί της ΕΥΠ “έδειξαν” τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, δεν προκύπτει έως τώρα εμπλοκή στρατιωτικών σε σχέση με την Χρυσή Αυγή, όμως υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής αστυνομικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της νύχτας.

Παράλληλα, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων στον αντιεισαγγελέα, εκτός από τους υπό προστασία μάρτυρες, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να κληθούν και ως ύποπτοι.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων «τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό. Την τέταρτη ημέρα φρόντισε να βγάλει τις μάσκες του "μετώπου ενότητας" του λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου. Την ίδια ώρα, την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου στελεχών της Χρυσής Αυγής, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

“Δεν θέλω να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά μια συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να μετατραπεί η μεθόδευση αυτή σε δημοψήφισμα..." ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης

"Υπάρχει μία σπουδή να αξιοποιήσουν κάποια κόμματα ή πρόσωπα, τα τελευταία γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η σπουδή νομίζω ότι ξεπερνάει πλέον τα όρια της καθημερινής μικροπολιτικής κατεύθυνσης και φτάνει στα όρια του κυνισμού" σχολίασε από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Ντόλιος.

Νέες συλλήψεις

Σε άλλες δυο συλλήψεις Χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο της Κρήτης, προχώρησε η αστυνομία, καθώς σε έρευνα της, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βρέθηκαν λάμα, κοντάρι και σφυρί. Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 27χρονο στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, μαχαίρι, σιδερογροθιά, αναισθητικό σπρέι, 38 ξύλινα κοντάρια με σημαίες και έντυπο υλικό της χρυσής αυγής. Νωρίτερα, στα Χανιά συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Βενιζέλος από την Σύνοδο του ΟΗΕ

“Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται καταστάσεις αποσταθεροποίησης γιατί αυτές επιθυμεί, αυτές επιδιώκει. Η αποκάλυψη όμως του πραγματικού τους προσώπου και η ενεργοποίηση του νόμου σε σχέση με τη δράση της δεν είναι στοιχείο αποσταθεροποίησης, αλλά στοιχείο σταθεροποίησης και ενίσχυσης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα