Προσωπική ήττα Τσίπρα η λήξη της απεργίας των εκπαιδευτικών – Έληξε άδοξα η «μητέρα των μαχών»

Στον ΣΥΡΙΖΑ την είχαν χαρακτηρίσει «μητέρα των μαχών». Παρόλα αυτά φαίνεται πως έληξε άδοξα για τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών προοιωνίζονταν το πρώτο δυνατό crash test μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «καυτό» φθινόπωρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με «πολιορκητικό κριό» τις διάφορες κοινωνικές

ομάδες επαγγελματιών και αιτία βέβαια τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις διαρκείς περικοπές.

Η απεργία των εκπαιδευτικών ξεκίνησε με ορμή…αλλά μόνο στα λόγια. Ακόμη και από την πρώτη ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων-αμέσως μετά τον αγιασμό δηλαδή-φάνηκε ότι οι 5ήμερες που κήρυξαν οι καθηγητές, δεν θα είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή, όχι λόγω ιδεολογίας και απροθυμίας αλλά κυρίως λόγω των έντονων οικονομικών προβλημάτων των εκπαιδευτικών.

Αν πάντως οι εκπαιδευτικοί έχασαν τη μάχη των εντυπώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπέστη μια προσωπική ήττα στον πολιτικό στίβο αφού ο ίδιος είχε στηρίξει πολλά στον ευαίσθητο για όλους χώρο της παιδείας που έχει λειτουργήσει πολλές φορές στο παρελθόν ως καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις.

Το υπουργείο παιδείας από την επιθετική τακτική που ακολούθησε με την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν κατά την διάρκεια των πανελλαδικών, πέρασε στο «κατενάτσιο» ποντάροντας ουσιαστικά στα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα; Το plan B προέβλεπε αν αποτύχουν οι εκπαιδευτικοί, να μπουν στο χορό οι ίδιοι οι μαθητές που δεν έχουν να χάσουν το μεροκάματο παρά κάποια μαθήματα. Αλλά από ότι φαίνεται παρά τα 120 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και οι δυναμικές καταλήψεις στα σχολεία μάλλον αποτελούν παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα