Yπεράσπιση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό, Μάριο Μόντι, του είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Ρώμη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Οκτώβριο. «Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ιταλίκή κυβέρνηση.

Ο κ. Μόντι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων). Αύριο, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.  

Keywords
Τυχαία Θέματα