Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στο Χαλέπι όπου ελικόπτερα του στρατού επιχειρούν εναντίον πολλών συνοικιών, δήλωσαν ακτιβιστές.

Εν τω μεταξύ, νέες διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση του Μπασάρ αλ'Ασαντ αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα σ΄ ολόκληρη τη χώρα μετά τη μουσουλμανική προσευχή, το μεσημέρι, όπως κάθε Παρασκευή
από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος, πριν από 18 μήνες.

Το σύνθημα της σημερινής ημέρας είναι σύμφωνα με τους αντικυβερνητικούς ακτιβιστές «οι αγαπημένοι του προφήτη Μωμάμεθ σφαγιάζονται». Η αναφορά αυτή δεν είναι τυχαία καθώς ο μουσουλμανικός κόσμος συνταράσσεται από διαδηλώσεις εξαιτίας του αμερικανικού αντιισλαμικού φιλμ και της δημοσίευσης σκίτσων του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Χαλέπι, οι συγκρούσεις σημειώνονται γύρω από το στρατόπεδο του Χανάνο, στη συνοικία Μπαμπ Νασρ, ενώ εντατικά πυρά ακούγονται στη συνοικία Χαλάμπ αλ-Τζαντίντα. Επίσης οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις συνοικίες Σαχούρ, Μπααντίν, Μπουστάν αλ-Κασρ και Χαν ελ-Ασάλ.

Κοντά στο Χαλέπι, συγκρούσεις σημειώθηκαν στον τομέα του στρατιωτικού αεροδρομίου του Μανάγκ, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με την οποία πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην επαρχία του Χαλεπιού, εκ των οποίων οι 40 στην ίδια την πόλη Χαλέπι.

Στη Δαμασκό, ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στη συνοικία Ντουμάρ αλ-Μπαλάντ, ενώ αμέσως μετά ακούσθηκαν πυρά.

Στην επαρχία Χομς, ένας πολίτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό νωρίς το πρωί, ενώ στην ανατολική χώρα ο στρατός βομβάρδισε συνοικία της πόλης Ντεΐρ Ζορ.

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην επαρχία Ντεράα, της νότιας Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η χθεσινή ημέρα ήταν από τις πιο αιματηρές στη Συρία καθώς 225 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους-150 πολίτες, 39 αντάρτες και 46 στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα