The New Raw @ΕΙΕ

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ‘The New Raw', το πρώτο εργαστήρι ανακύκλωσης πλαστικού και τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), που αποτελεί δημιούργημα ελλήνων ερευνητών στην Ολλανδία, μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος. Ειδικότερα, αποσκοπεί στη διάδοση εναλλακτικών προτάσεων για την ανακύκλωση του πλαστικού και την παραγωγή αντικειμένων με καινοτόμες τεχνολογίες εκτύπωσης.

Η
ομάδα ‘The New Raw' ιδρύθηκε από τη Φωτεινή Σετάκη και τον Πάνο Σακκά, δυο Έλληνες αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται στο Ρότερνταμ και οι οποίοι κινούνται στο σημείο τομής των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και της επιστήμης της ανακύκλωσης υλικών.

Το σχετικό εργαστήρι The New Raw πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και για τις ανάγκες του εργαστηρίου μεταφέρθηκε από το Ρότερνταμ η διαδραστική εγκατάσταση Perpetual Plastic Project (PPP). Συμμετείχαν αρχιτέκτονες, designers και ερευνητές από την Ελλάδα και την Ολλανδία.

Αύριο (15 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εργαστηρίου και της εγκατάστασης PPP, με τη μορφή έκθεσης, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 18.00 - 21.00, με ελεύθερη είσοδο), σε συνεργασία με την ομάδα City Index Lab.

Κατά την παρουσίαση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η διαδραστική εγκατάσταση ανακύκλωσης πλαστικού θα συνδεθεί με τον αυτόνομο σταθμό φόρτισης συσκευών Aktina και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ανακυκλώσουν επί τόπου τα πλαστικά ποτήρια που θα χρησιμοποιήσουν για τα ποτά τους και να τα μετατρέψουν σε νέα αντικείμενα με την χρήση 3d printing. Η εγκατάσταση είναι φιλική και για τα παιδιά.

Η εγκατάσταση Aktina των ομάδων City Index Lab και Energize είναι ένα υβριδικό έργο, ταυτόχρονα καλλιτεχνικό και χρηστικό, το οποίο προσφέρει ενεργειακή αυτονομία μέσω ηλιακών πάνελ, για κάποιον που χρειάζεται να φορτίσει πχ. το κινητό ή τον υπολογιστή του. Μία πρότυπη εγκατάσταση του έργου βρίσκεται ήδη στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
raweie
Τυχαία Θέματα