«Ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η ΕΕ»

"H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη", δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει έως αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Μέχρι στιγμής οι 28 κατέληξαν σε απόφαση για διεύρυνση της χρήσης στρατιωτικών
μέσων εναντίον των διακινητών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησης που διεξάγει στη Μεσόγειο. Στο εξής, τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις, να ζητούν αλλαγή πορείας ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές. Ωστόσο, παραμένουν οι διαφωνίες σχετικά με τον μόνιμο υποχρεωτικό μηχανισμό ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. βάσει προσοστώσεων.
Εν τω μεταξύ, αυστριακό δικαστήριο αρνήθηκε σήμερα να απελάσει στην Ουγγαρία μια αφγανή πρόσφυγα και τα παιδιά της που είχαν καταθέσει στη χώρα αυτή αίτημα για άσυλο πριν συνεχίσουν τον δρόμο τους, εκτιμώντας πως τα "θεμελιώδη δικαιώματα" των προσφύγων δεν είναι πλέον εγγυημένα στην Ουγγαρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα