TGV για Παρίσι-Βαρκελώνη

Μόλις έξι ώρες και 25 λεπτά θα διαρκεί με τη γαλλική υπερταχεία (TGV) η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται πλέον να αλλάζουν τρένο στα γαλλο-ισπανικά σύνορα και θα μπορούν να ταξιδεύουν απευθείας από τη Βαρκελώνη στη Μασσαλία, την Τουλούζη, τη Λιόν και το Παρίσι, καθώς καθημερινά θα εκτελούνται συνολικά πέντε δρομολόγια.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, θα εκτελούνται δύο δρομολόγια από Βαρκελώνη προς Παρίσι και αντίστροφα σε 6 ώρες και 25 λεπτά. Η υπερταχεία θα φέρνει τη Βαρκελώνη κοντά στη Λιόν σε μόλις 4 ώρες και 53 λεπτά, ενώ

από την Τουλούζη το ταξίδι θα διαρκεί 3 ώρες ενώ, ένα καθημερινό δρομολόγιο θα συνδέει τη Μασσαλία με τη Μαδρίτη σε επτά ώρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Απρίλιο του 2014, ο αριθμός των δρομολογίων αναμένεται να διπλασιαστεί προκειμένου να καλύψει την τουριστική ζήτηση.

Όσο για το εισιτήριο η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) ανακοίνωσε πως για τη διαδρομή Παρίσι-Βαρκελώνη και αντίστροφα το κόστος θα ανέρχεται στα 59 ευρώ, κίνηση ανταγωνιστική προς τις αεροπορικές εταιρίες (ωστόσο οι χαμηλού κόστους easyJet και Vueling συνδέουν τις δύο πόλεις σε 1 ώρα και 30 λεπτά με κόστος χαμηλότερο των 80 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα