Ρουμανία: «Κυνήγι» των φοροφυγάδων

Έσοδα ύψους 800 εκ.- 1 δισ. ευρώ προσδοκά η Κυβέρνηση της Ρουμανίας, ότι θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, με τη λειτουργία- από σήμερα -της νέας δομής της φορολογικής διοίκησης, σε μία προσπάθεια να καταφερθεί πλήγμα στη φοροδιαφυγή.

Ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών, Ντάνιελ Χιτόιου, μιλώντας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους επεσήμανε, ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι μία σύνθετη διαδικασία, ο σχεδιασμός και υλοποίηση της οποίας δεν περιορίζεται στην κινητοποίηση της Εθνικής Φορολογικής Υπηρεσίας (ANAF), αλλά όλων

των δημόσιων υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην πάταξη του φαινομένου και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

"Ελπίζω, και υπάρχει μία δέσμευση στην κατεύθυνση αυτή, ότι η νέα δομή, που προέκυψε μετά την αναδιάρθρωση της ANAF, δεδομένου ότι τώρα η υπηρεσία πατάει γερά στα πόδια της, θα είναι σε θέση να εισπράξει κατά του πρώτους έξι μήνες του επόμενου έτους τουλάχιστον 800 εκατ. -1 δισ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτός είναι ο στόχος της. Οι επικεφαλής όλων αυτών των υπηρεσιών που υπάγονται στην ANAF, οι οποίοι διορίζονται για προκαθορισμένη περίοδο, θα αποχωρήσουν εάν δεν πετύχουν το στόχο αυτό" ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα