SOS για τα παιδιά

Την άμεση επαναλειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων, που λειτουργεί στο νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία», ζητούν τα μέλη του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες», καταγγέλοντας παράλληλα ότι λόγω της αδιαφορίας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τέσσερα μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους τη χρονιά που μας πέρασε και άλλα δέκα κινδυνεύουν να πεθάνουν, αν δεν ανοίξει άμεσα το κέντρο και δεν υποβληθούν σε επέμβαση.

Οπως τονίζει μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και

την Έλενα Μπρέγιαννη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου, Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου - Κοκολάκη, το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων, που λειτουργεί στο νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία», αρχικά «αφέθηκε» να υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, στη συνέχεια συγχωνεύτηκε και τέλος, πριν από 15 μήνες έκλεισε.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαλοπούλου - Κοκολάκη, μετά τη συντονισμένη δράση και τον αγώνα των γονιών, των γιατρών και των νοσηλευτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγία Σοφία» αποφάσισε στις 3 Οκτωβρίου 2012 την επαναλειτουργία του κέντρου. Εχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε και το Κέντρο δεν έχει ανοίξει, με αποτέλεσμα οι γονείς να απευθύνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους, τονίζει η κα Κοκολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα