SMS για το πιο φθηνό βενζινάδικο

Με τις τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται ξανά, η αναζήτηση του φθηνότερου πρατηρίου γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Πολλές φορές όμως θυμόμαστε να γεμίσουμε το ντεπόζιτο στο.. παρά πέντε, πληρώνοντας τη βενζίνη «χρυσάφι».

Λύση όμως υπάρχει. Μπορούμε να διαλέξουμε ένα οικονομικό βενζινάδικο, ακόμη και όταν είμαστε ήδη στο αυτοκίνητο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει τη δυνατότητα εύρεσης των φθηνότερων και κοντινότερων πρατηρίων όχι μόνο μέσω Internet (www.fuelprices.gr) αλλά και από το κινητό.

Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής δωρεάν SMS
με άμεση ενημέρωση για τα 3 φθηνότερα βενζινάδικα της περιοχής. Υπάρχει πλέον και ειδική εφαρμογή για android smartphones (ονομάζεται FuelPrices GR, απαιτεί android τουλάχιστο 1,6 και είναι δωρεάν).

Η πιο απλή επιλογή για όσους δεν έχουν μεγάλη τριβή με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, είναι η αποστολή ενός δωρεάν SMS.

Στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, δίδονται οι οδηγίες:.

*Στέλνετε δωρεάν SMS στο τηλέφωνο 54151

* Στο κείμενο του μηνύματος πρέπει να γραφεί ο δήμος ή η περιοχή. Για παράδειγμα Θήβα ή Κηφισιά ή Ζωγράφου.

* Προσοχή: αν πρόκειται για μεγάλη Πόλη (πχ Αθήνα), ή για περιοχή που υπάρχει σε δύο Νομούς ανά την Ελλάδα, τότε γράφουμε την περιοχή και τον Νομό (δηλαδή γράφουμε: Αμπελόκηποι Αττική)

* Η υπηρεσία απαντά άμεσα μέσω SMS με τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή με βάση τις τελευταίες μετρήσεις. Καλό θα είναι να επιβεβαιώσετε και τη τιμή όταν φτάσετε στο βενζινάδικο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS (χωρίς χρέωση).
Σε περίπτωση αποστολής λανθασμένου μηνύματος (περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα), η υπηρεσία σας αποστέλλει απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή.
Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία στείλτε SMS με την εντολή ΒΟΗΘΕΙΑ
Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών. Άρα απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα