Open Malls σε 5 πόλεις

Με στόχο την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και της ενίσχυσης των τοπικών εμπορικών συλλόγων, το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται έως το τέλος του μήνα να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την δημιουργία μικρών ανοικτών εμπορικών κέντρων στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το open mall θα δημιουργηθεί στο Μοναστηράκι , η χωρητικότητα σε καταστήματα δεν θα ξεπερνάει τα 50, θα συμπεριλαμβάνονται, χώροι στάθμευσης, χώροι
ψυχαγωγίας παιδιών και πρασίνου. Η υλοποίηση και συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία του τοπικού mall θα γίνει σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ το κόστος μελέτης και υλοποίησης αναμένεται να φθάσει τα 2 εκ. Ευρώ. Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός μιλώντας στην Νικολέτα Αυλωνίτη, τόνισε πως στόχος του προγράμματος είναι τόσο η τόνωση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας όσο και η ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Θετικά υποδέχεται ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης, εν μέσω κρίσης και λουκέτων εμπορικών καταστημάτων του κέντρου. Ο πρόεδρος των καταστημάτων Μοναστηρακίου και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτζής, μίλησε στη Νικολέτα Αυλωνίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα