O Ν. Χριστοδουλίδης για τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας

Οι διαχρονικές θέσεις της Ρωσίας στο Κυπριακό είναι κάτι που τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από τη Λευκωσία. Οι παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση για συνέντευξη εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας του Ρώσου πρέσβη, σύμφωνα με τον οποίο στην ατζέντα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία είναι και η στρατιωτική συνεργασία και ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας δεν αποτελούν εμπόδιο για
τη συνεργασία Ρωσίας-Κύπρου, απάντησε ότι «το κάθε κράτος εργάζεται με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετήσει τα δικά του στρατηγικά συμφέροντα. Έτσι πράττει και η Ρωσία, έτσι πράττει και η Κυπριακή Δημοκρατία».

«Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε σε προχωρημένες διεργασίες για την υπογραφή ενός σημαντικού αριθμού συμφωνιών και εντός της ερχόμενης βδομάδας θα γίνουν και πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις τόσο από ρωσικής πλευράς όσο και από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς περί του περιεχομένου της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία, που θα υπογραφεί μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, στις 25 Φεβρουαρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε υπάρχει μια στρατιωτική συμφωνία, που αφορά στρατιωτικό υλικό, το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αγοράσει από τη Ρωσία.

«Ταυτόχρονα είμαστε σε διάλογο για παροχή διευκολύνσεων προς τη Ρωσία σε σχέση με Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην περιοχή, στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα