Βουλγαρία: ανακριβή οικονομικά

Ανακριβείς πληροφορίες που αποτελούν σοβαρή προϋπόθεση για ενδεχόμενη απάτη και εμπόδιο για την ύπαρξη ξεκάθαρης εικόνας της οικονομίας, περιέχουν οι περισσότερες, ετήσιες, οικονομικές εκθέσεις βουλγαρικών εταιρειών και δήμων, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Καταπολέμησης Οικονομικής Απάτης (ACEF) Σουλτάνα Μπουλγκάρενσκα, στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, με θέμα την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της οικονομικής απάτης.

Σύμφωνα με την ίδια, ποσοστό άνω του 90% των εταιρειών της Βουλγαρίας είναι μικρές και δεν υπόκεινται σε έλεγχο, κάτι

- που όπως είπε - πρέπει, οπωσδήποτε να αλλάξει. Οι εταιρείες, σημείωσε η κ. Μπουλγκάρενσκα, πρέπει να είναι υπόχρεες σε έλεγχο, που θα διεξάγεται από λογιστές και δικηγόρους και στη συνέχεια θα υποβάλλονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ACEF Ντίμιτερ Ντίνεφ επεσήμανε ότι για να τεθεί τέλος σε περιπτώσεις παραβάσεων της νομοθεσίας και της ύπαρξης φαινομένων απάτης, οι επιτροπές που είναι αρμόδιες για τις δημόσιες συμβάσεις πρέπει να συμπεριλάβουν στα μέλη τους μεγαλύτερο αριθμό εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, οι δήμοι πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ξένων εμπειρογνωμόνων, ούτως ώστε να ενισχύεται, περαιτέρω, η διαφάνεια όλων των διαδικασιών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα