Nintendo: Παρουσίαση του Wii U

Η ιαπωνική εταιρία Nintendo παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέα παιχνιδοκονσόλα της με την ονομασία Wii U, η οποία διαθέτει ένα χειριστήριο ελέγχου στο μέγεθος ενός υπολογιστή-ταμπλέτας, με οθόνη αφής και κάμερα.
Η πρώτη συσκευή Wii που εμφανίστηκε το 2006, υπήρξε πολύ δημοφιλής διεθνώς και δελέασε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας να
παίξουν για πρώτη φορά στη ζωή τους βιντεοπαιχνίδια. Τώρα, η εταιρία, υπό την πίεση του ανταγωνισμού, αναγκάστηκε να βελτιώσει το προϊόν της, ευελπιστώντας ότι θα γίνει εξίσου εμπορική επιτυχία μεταξύ των χρηστών (gamers). 

Η "καρδιά" του Wii U αποτελείται από μια κεντρική συσκευή (set-top) η οποία συνδέεται με μια οθόνη τηλεόρασης και ελέγχεται από ένα ελαφρύ χειριστήριο (controller) που διαθέτει οθόνη αφής 6,2 ιντσών, μια κάμερα στο μπροστινό μέρος και τα λοιπά παραδοσιακά πλήκτρα του παραδοσιακού Wii, τα οποία επιτρέπουν μεταξύ άλλων στον χρήστη να ελέγχει με τις κινήσεις του τη δράση στο βιντεοπαιχνίδι. 

Το νέο Wii, που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση 3Ε του Λος Άντζελες, μπορεί να παίξει γραφικά και βίντεο υψηλής ανάλυσης, αλλά επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων και για την πλοήγηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Το χειριστήριο μοιάζει με "μικρό ξαδελφάκι" του iPad, σύμφωνα με σχόλια αναλυτών, και αποτελεί το "υβρίδιο" μεταξύ ενός παραδοσιακού χειριστηρίου για βιντεοπαιχνίδια και μιας "ταμπλέτας". 

Το Wii U, που θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2012 ή λίγο μετά (σε άγνωστη τιμή προς το παρόν), θα λειτουργεί με τα παλαιότερα παιγνίδια (games) και με τα παλαιότερου τύπου χειριστήρια. Κύριοι ανταγωνιστές του Wii U θα είναι το Xbox 360 της Microsoft και το Playstation 3 της Sony.

Τα μεγάλα στούντιο παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών (Ubisoft, Electronic Arts, THQ, Square Enix κ.α.) ήδη ετοιμάζουν νέους τίτλους games για το Wii U.
Keywords
Τυχαία Θέματα