Mπολτ και με βροχή

Υπό βροχή ο Γιουσέιν Μπολτ τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό των 100μ. μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ο Τζάστιν Γκάτλιν και τρίτος ο Νέστα Κάρτερ.

Απόλυτος άρχοντας των 100 μέτρων και πάλι ο Γιουσέιν Μπολτ! Παγκόσμιος ρέκορντμαν, χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο ταχύτερος άνθρωπος όλων των εποχών επανέκτησε ξανά τα σκήπτρα στην "κούρσα της μιας ανάσας", επικρατώντας με χρόνο 9.77 δευτερόλεπτα. Υπό βροχή διεξήχθη ο τελικός στο μισοάδειο "Λουζνίκι", αφού οι Ρώσοι δεν γέμισαν το στάδιο ούτε και τη δεύτερη μέρα των αγώνων.

Ο Μπολτ "κόλλησε" και
πάλι στην εκκίνηση όπως το συνηθίζει και δημιούργησε ελπίδες νίκης στον Τζάστιν Γκάτλιν. Όμως στα τελευταία μέτρα άφησε πίσω του του τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, ο οποίος πανηγύρισε τη δεύτερη θέση με χρόνο 9.85.

Η Τζαμάικα πραγματοποίησε το 1-3 με τον Νέστα Κάρτερ να τερματίζει τρίτος με 9.95 από την όγδοη διαδρομή. Για την ακρίβεια το νησί της Καραϊβικής που υπέφερε αρκετά με το ντόπινγκ (Ασάφα Πάουελ, Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν) και τους τραυματισμούς (Γιόχαν Μπλέικ) πραγματοποίησε το 1-3-4-5 με τους Κεμάρ Μπέιλι Κόουλ (9.98) και Νίκελ Άσμιντ (9.98).

Ο Μπολτ κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και χρειάζεται ακόμα δύο (σ.σ. θα αγωνιστεί στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ.) για να φτάσει στην κορυφή τους Μάκλ Τζόνσον και Καρλ Λιούις.

Και την ώρα που ο κορυφαίος αθλητής από το χωριό Τρελόνι έκανε το γύρο του θριάμβου, ξέσπασαν και οι αστραπές!
Keywords
Τυχαία Θέματα