Iberia: Προειδοποίηση για νέες κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στην Ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσαν πως θα «διευρύνουν και θα εντείνουν» τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Πάνω από 270 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα, καθώς η πρώτη από τις τρεις πενθήμερες απεργίες βρίσκεται στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα της.

Μία συνάντηση μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων

και της διοίκησης της Iberia κατέληξε σε αδιέξοδο. «Όσο περνά ο καιρός, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις μας να επεκταθούν», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μανουέλ Ατιένθα.

Η Iberia από την πλευρά της ενημέρωσε ότι σταματά οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας με τους εργαζομένους.

Οιαπεργιακές κινητοποιήσεις δεν έχουν επηρεάσει τις πτήσεις μόνο της Iberia, αλλά και των θυγατρικών της εταιρειών Vueling, Air Nostrum και Iberia Express.

Τα πληρώματα καμπίνας και το προσωπικό εδάφους διαμαρτύρονται για την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Iberia, της International Airlines Group, να προχωρήσει στην περικοπή 3.800 θέσεων εργασίας-περίπου του 20% του προσωπικού της-έπειτα από τη συγχώνευση του ισπανικού αερομεταφορέα με τη βρετανική British Airways το 2011.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα