H IBM στη «μάχη» κατά του Έμπολα

Μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Έμπολα ξεκίνησε η ΙΒΜ.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, περιλαμβάνουν ένα σύστημα «εμπλοκής πολιτών και ανάλυσης» στη Σιέρα Λεόνε, που επιτρέπει σε κοινότητες οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τον Έμπολα να επικοινωνήσουν απευθείας με την κυβέρνηση, ενημερώνοντας για τα ζητήματα και τους προβληματισμούς τους, μία δωρεά της τεχνολογίας Connections από την IBM

στη Νιγηρία για την ενίσχυση της ετοιμότητας στην πολιτεία του Λάγος σχετικά με μελλοντικά ξεσπάσματα του ιού και μία παγκόσμια πλατφόρμα για διαμοιρασμό ανοικτών δεδομένων τα οποία σχετίζονται με τον Έμπολα.

«Οι προσπάθειες συνδυάζουν πραγματογνωμοσύνη από το διεθνές δίκτυο ερευνητών εργαστηρίων της ΙΒΜ με τα χρόνια εμπειρίας της εταιρείας στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών μέσω της εφαρμογής mobile τεχνολογίας, data analytics και cloud computing, για την παροχή βοήθειας σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τη θανατηφόρα ασθένεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νέο αφρικανικό ερευνητικό εργαστήριο της IBM, σε συνδυασμό με το Open Government Initiative της Σιέρα Λεόνε ανέπτυξε ένα σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν θέματα τα οποία σχετίζονται με τον Έμπολα μέσω SMS ή φωνητικών κλήσεων. Αξιοποιώντας την ισχύ υπερυπολογιστών και ισχυρές αναλυτικές δυνατότητες μέσω του cloud, το σύστημα είναι ικανό να διαπιστώσει γρήγορα συσχετισμούς και να υποδείξει αναδυόμενα ζητήματα που προκύπτουν λαμβανομένου υπόψιν του συνόλου των μηνυμάτων. Επίσης, το σύστημα χρησιμοποιεί ραδιοφωνικές μεταδόσεις για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή και να εκφραστούν.

Όσον αφορά στην τεχνολογία Connections, η οποία δωρίζεται στην κυβέρνηση της πολιτείας του Λάγος, αναμένεται να βοηθήσει στη βελτίωση των επιδόσεων των υγειονομικών ομάδων άμεσης αντίδρασης. Παράλληλα, εθελοντές βρίσκονται στην «εμπροσθοφυλακή» μιας προσπάθειας για τον εντοπισμό, την καταγραφή και καταχώρηση όλων των ανοικτών πηγών δεδομένων που σχετίζονται με το ξέσπασμα του Έμπολα και ζητούν τη συνδρομή οργανισμών από όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η δημιουργία ενός cloud based Ebola Open Data Repository, που θα παρέχει σε κυβερνήσεις, ανθρωπιστικές οργανώσεις και ερευνητές ελεύθερη και ανοικτή πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα για τον ιό.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα