Economist: «Πολύ υψηλό ρίσκο» για ταραχές

Στην κατηγορία «πολύ υψηλού ρίσκου» κατατάσσει ο βρετανικός Economist την Ελλάδα στο ερώτημα για το «πόσο πιθανό είναι το ξέσπασμα διαδηλώσεων ή αναταραχών το 2014;». Για την κατάταξη μίας χώρας υπολογίζεται όχι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και άλλοι παράγοντες όπως η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο Economist τοποθετεί την Ελλάδα
στην ομάδα «πολύ υψηλού ρίσκου» για αναταραχές, μαζί με την Αργεντινή, την Αίγυπτο, τη Βενεζουέλα, τη Συρία, το Μπαγκλαντές και το Λίβανο.

Στς χώρες «υψηλού ρίσκου» κατατάσσονται η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία αλλά και η Αιθιοπία και η Ουκρανία.

Εξάλλου, η Huffington Post φιλοξενεί άρθρο για το που οδηγεί την Ελλάδα η τρόικα. Στο άρθρο του, ο πυρηνικός μηχανικός Κωνσταντίνος Τζάνος υπογραμμίζει ότι η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της Τρόικα οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τζάνος σημειώνει πως «η ελληνική ύφεση είναι χειρότερη από την Μεγάλη έφεση του 1929», και προσθέτει ότι «η μεγάλη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί λόγω των διεφθαρμένων και ανίκανων κυβερνήσεων, μια δημόσια ζωή διαβρωμένη από το κόκκαλο, μια ασταθή ευρωζώνη και την συμπεριφορά της ΕΕ, η οποία κοιτά από την άλλη μεριά μέχρι η κρίση να χτυπήσει καταστροφικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα