EWG: Μαραθώνιες διαβουλεύσεις

Από τις 5μμ διεξάγεται στις Βρυξέλλες το κρίσιμο Euro Working Group με το θέμα Ελλάδα πλέον να αποτελεί το κύριο.. πιάτο στο δείπνο εργασίας που ακολούθησε τον πρώτο γύρο συνεδριάσεων. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μία έστω πρώτη πολιτική συμφωνία στο Eurogroup
της 24ης Απριλίου. «Για να γίνει αυτό εφικτό η επί της αρχής συμφωνία πρέπει να κλείσει νωρίτερα» αναφέρουν κοινοτικές πηγές, εξηγώντας ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Υπενθυμίζουν ότι την επόμενη εβδομάδα μεσολαβεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ. Για τη θέση της Ελλάδας, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι είθισται να υπάρχει ένα «μαξιλάρι» πρόσθετων μέτρων που τίθενται επί τάπητος την... κατάλληλη στιγμή, χωρίς να διευκρινίζουν πάντως αν αυτό θα συμβεί σήμερα..

Επισήμως η ατζέντα αφορά στην πρόοδο των συζητήσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για την τακτική σύνοδο των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Ν. Θεοχαράκης.

"Η διαπραγμάτευση είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία", απαντούσαν νωρίτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου σε ερώτημα αν θα υπάρξουν σήμερα προτάσεις για νέα μέτρα από ελληνικής πλευράς. Διευκρινίζουν όμως ότι στο σημερινό EWG δεν υπήρχε πρόθεση να προστεθούν μέτρα στην λίστα 26 σελίδων που εστάλη τις προηγούμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αιτιολογήσει και το νέο κύμα ενδοκυβερνητικών «παραφωνιών» για το πακέτο μέτρων, ενώ επιχειρείται να ενεργοποιηθούν και οι συναντήσεις του Brussels Group που βρίσκονται σε... αναμονή του «πράσινου φωτός» από Αθήνα και EWG.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα