Domino @Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Μετά την πρώτη της παρουσίαση τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια στο θέατρο Joliette-Minoterie της Μασσαλίας, η παράσταση της ομάδας Vasistas, με τίτλο «Domino» συνεχίζει το ταξίδι της εντός και εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» των Αισχυλείων 2014.

Μετά την Ελευσίνα η παράσταση σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, θα ανέβει σε δύο διαφορετικές γαλλικές σκηνές: στις 22 Νοεμβρίου στο Le Phenix της Βαλενσιέν

και στις 19 Μαΐου του 2015 στο Les scènes du Jura του Λον-λε-Σονιέ.

Το «Domino» πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες. «Μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον» σημειώνουν για την παράσταση οι συντελεστές της ομάδας Vasistas. «Στη σκηνή εναλλάσσονται στιγμιότυπα, θραυσματικά ταμπλό ενός κόσμου όπου το τέλος πλησιάζει, όπου άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κενό. Με τρόπο επείγοντα, παράλογο και νοσταλγικό».

Ερμηνεύουν: Ευθύμης Θέου, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νικολέτα Ξεναρίου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ρίτα Λυτού, Βίκυ Μαραγκάκη, Νατάσα Παπανδρέου, Αναστασία Ζαγκλή και Φιντέλ Ταλαμπούκας. Τα σκηνικά της παράστασης έχει επιμεληθεί η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, και τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα