«Dolls and the city» στη Θεσσαλονίκη

Γυρνούν από μπαρ σε μπαρ της πόλης και διασκεδάζουν, χορεύουν, ερωτεύονται σε ρυθμούς rock n' roll, πρωταγωνιστώντας στο δικό τους σίριαλ "Dolls and the city"!

Εκατό κούκλες, δημιουργήματα της εικαστικού Ντόμινι Λυμπέρη, θα στολίζουν καταστήματα της Θεσσαλονίκης και κάθε λίγες μέρες θα κάνουν... μπαρότσαρκα, φού θα μεταφέρονται από μαγαζί σε μαγαζί για να "γνωρίσουν" καλύτερα την πόλη και τους κατοίκους της.

«Έμπνευσή μου είναι οι φιγούρες

από τις ταινίες του Tιμ Μπάρτον και φυσικά η μουσική ροκ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόμινι Λυμπέρη, υπενθυμίζοντας ότι είναι και μέλος του συγκροτήματος "Ξάξακες". Οι ψηλόλιγνες φιγούρες της, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τα πολύχρωμα μαλλιά, δημιουργούνται σε ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως λέει η ίδια, εκφράζει τα τρέχοντα συναισθήματά της.

«Αν είμαι ερωτευμένη, στεναχωρημένη, προβληματισμένη, "αποτυπώνεται" στις κούκλες μου» εξηγεί η κ.Λυμπέρη. «Να, αυτή την κούκλα που είναι ένας άνδρας με πολύ όμορφο πρόσωπο, την έκανα όταν ήμουν ερωτευμένη», εξηγεί, δείχνοντάς μας μια φιγούρα.

Η Ντόμινι Λυμπέρη είχε αγάπη στις κούκλες από μικρή και μάλιστα από παιδί έραβε ρούχα γι' αυτές.

Μεγαλώνοντας, σπούδασε σχέδιο μόδας και θεατρικό κουστούμι και έκανε σεμινάρια μαριονέτας σε Λονδίνο και Πράγα. Πριν από δύο χρόνια μεταμόρφωσε έναν μικρό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ατελιέ και εκεί δημιουργεί τον δικό της κόσμο, χωρίς να τη νοιάζει ιδιαίτερα αν θα πουλήσει πολλές κούκλες, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 30 έως 250 ευρώ.

«Στους περαστικούς αρέσει η δουλειά μου και κάποιες φορές διοργανώνω σεμινάρια, όπου διδάσκω σε ενδιαφερόμενους την τέχνη κατασκευής της μαριονέτας και της θεατρικής κούκλας. Οι πιο αγαπημένες μου πάντως κατασκευές είναι δύο κούκλες μεγάλων διαστάσεων, από τις πρώτες που έφτιαξα: μια γιαγιά και o Elvis Presley, για τις οποίες χρειάστηκα 9 μήνες για να τις ολοκληρώσω».

Για τους επόμενους μήνες, στα σχέδιά της είναι η πραγματοποίηση μιας μουσικοθεατρικής παράστασης με κουκλοθέατρο -αυστηρά για ενήλικες- και μουσική από τους Ξάξακες. Προς το παρόν και μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι κούκλες της πίνουν, τρώνε, γελούν, διασκεδάζουν, χορεύουν, ντύνονται, στολίζονται, ποζάρουν, φλερτάρουν στα καταστήματα "Baracca", "Estrella", "Ντορέ Ζύθος", "Cantina Tropicana", "One Sweet Day" και από 12/4 ως 31/5 στις βιτρίνες του "Fenafresh".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα