«Ο Ομπάμα γνώριζε από το 2010»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε από το 2010 για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ είχε ενημερώσει

από το 2010 τον Μπαράκ Ομπάμα για μια επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Ομπάμα δεν έβαλε τέλος στην επιχείρηση αυτή, αντίθετα άφησε να συνεχιστεί», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της NSA, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Το περιοδικό Spiegel έγραφε χθες ότι διαθέτει έγγραφα της NSA, σύμφωνα με τα οποία το κινητό της Μέρκελ βρισκόταν στον κατάλογο της αρμόδιας υπηρεσίας της NSA (SCS- Special Collection Service) από το 2002, υπό τον χαρακτηρισμό «GE Chancellor Merkel», και ήταν ακόμα σε αυτόν μερικές εβδομάδες πριν ο Ομπάμα επισκεφτεί το Βερολίνο τον Ιούνιο.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine έγραψε χθες ότι ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς τη Μέρκελ ότι δε γνώριζε για την παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι εάν γνώριζε για την υποκλοπή θα τη σταματούσε αμέσως.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα