BG: Αύριο η συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group θα συνεχιστούν αύριο, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών κάνουν λόγο για δύσκολη συζήτηση, καθώς παραμένουν ανοιχτά ζητήματα όπως το δημοσιονομικό, σε αντίθεση με την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς, η οποία τονίζει ότι έχουν γίνει πολλές υποχωρήσεις. Νωρίτερα, δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγή των Βρυξελλών, ανέφερε ότι «απομένουν ελάχιστα στοιχεία

στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία». Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αν προσκληθεί θα μεταβεί τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθούν Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανασκευάζει το κλίμα αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες Μέρκελ-Ολάντ δεν υποκαθιστούν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Πρόσθεσε ότι η όποια πρόοδος που θα μπορούσε να δει κανείς, θα πρέπει να σημειωθεί στις συνομιλίες με τους Θεσμούς. Ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ολάντ προσέφεραν την βοήθειά τους στον Πρωθυπουργό και τα τηλεφωνήματα γίνονται σε αυτό το πνεύμα. Νωρίτερα η ισπανική εφημερίδα Ελ Μούντο σημείωνε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έλαβε την πολιτική απόφαση να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως τις προηγούμενες ημέρες έχει υπάρξει σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα