Australia-Greece Solidarity Campaign

Τον χαρακτήρα εκδήλωσης συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να λάβουν τα Ελληνικά Φεστιβάλ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να συγκεντρώσουν πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμο.

Στη Μελβούρνη διεξάγεται το Lonsdale Street Festival αυτό το Σαββατοκύριακο με τους οργανωτές του να αναμένουν πάνω από 60.000 κόσμο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, παράλληλα με την ψυχαγωγία το διήμερο Φεστιβάλ θα έχει
φέτος δυο στόχους:

*Να εκφράσουν οι ομογενείς την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και την υποστήριξή τους προς την ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες.

*Παράλληλα να προωθηθεί η εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία με σύνθημα «Όλοι μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο».

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών αλλά και των ελληνικών διπλωματικών και θρησκευτικών αρχών.

Μεταξύ άλλων θα παραστούν ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Σκοτ Μόρισον (θα εκπροσωπεί τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντανιέλ Άντριους, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Μάθιου Γκάϊ, ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόϊλ, ο πρέσβης της Ελλάδας Χαράλαμπος Δαφαράνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και πολυάριθμοι υπουργοί, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Μετά την έναρξη του Φεστιβάλ θα ακολουθήσει δωρεάν υπαίθρια συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την Ζωή Παπαδοπούλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ, Χάρης Δανάλης, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο στο Darling Harbour δηλώνει: «Οι εκδηλώσεις μας έχουν διπλό στόχο: Την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού αλλά και την εκδήλωσή της αμέριστης συμπαράστασής μας προς τον ελληνικό λαό. Παράλληλα στις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών θα εξηγήσουμε και την θέση της Ελλάδας».

Στο Σίδνεϊ η συναυλία των Δημήτρη Μπάση και Ζωής Παπαδοπούλου θα γίνει την Κυριακή, την ίδια ημέρα που θα γίνουν και οι τοποθετήσεις των Αυστραλών επισήμων.

Σημειώνεται πως το Australia-Greece Solidarity Campaign (Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στην Αυστραλία) στο Σίδνεϊ καλεί την ομογένεια σε κινητοποίηση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ 5:30 μ.μ. (Sydney Town Hall, George Street).
«Οι Έλληνες έπειτα από μια τετραετία εξευτελιστικής και αντιπαραγωγικής πολιτικής, διακρίνονται πλέον από πρωτοφανή ομοψυχία στην βάση μιας προσπάθειας να αντισταθούν στην (αυτο)καταστροφική πολιτική της ΕΕ διεκδικώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια», δηλώνει ο Άνταμ Ρόρρης. συντονιστής του Australia-Greece Solidarity Campaign.

"Εμείς δηλώνουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας από την Αυστραλία προκειμένου να ενδυναμώσουμε το νέο κίνημα των Ελλήνων και άλλων λαών για ένα κοινό μέλλον. Πιστεύουμε σε έναν κόσμο που θα στηρίζεται όχι στις αξίες των αγορών αλλά στον ανθρωπισμό, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αξιοπρέπεια", λέει ο Άνταμ Ρόρρης.

Παράλληλα με την κινητοποίηση συμπαράστασης, το Australia-Greece Solidarity Campaign (Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στην Αυστραλία) έχει ετοιμάσει μια δήλωση προς προσυπογραφή - Ανάσα στην Ελλάδα (Let Greece Breathe).

«Καλούμε όλους τους πολίτες, άλλα και ιδιαίτερα τους ομογενείς, (που μπορεί να αισθάνονται πιο έντονα τον εκβιασμό προς την αξιοπρέπεια της χώρας και του Ελληνικού λαού) να υπογράψουν την δήλωση και να παραβρεθούν στην κινητοποίηση συμπαράστασης », λέει ο Άνταμ Ρόρρης.

Η δήλωση προς προσυπογραφή - Ανάσα στην Ελλάδα (Let Greece Breathe), είναι στην ιστοσελίδα (https://australiagreecesolidarity.wordpress.com/all-posts/) και θα είναι στο περίπτερο του Australia-Greece Solidarity Campaign στο Greek Festival of Sydney, Darling Harbour (14-15 Φεβρουάριο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα