Alpha Bank: Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Alpha Bank μετά την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η Alpha Bank σε σχετική ανακοίνωση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα έχει ως ακολούθως:

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος ενδέχεται να μεταβληθεί, ως εξαρτώμενη

από αστάθμητους, μεταξύ άλλων, παράγοντες. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Για την ολοκλήρωση της, κατά τα ανωτέρω, εισαγωγής και ενάρξεως διαπραγματεύσεως των νέων μετοχών στο Χ.Α., απαιτείται προηγούμενη έγκριση του Χ.Α.

Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 1.4.2014, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: (Ι) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr), (ΙΙ) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr), και (ΙΙΙ) της Τραπέζης (www.alpha.gr) στην ενότητα «Πληροφόρηση Επενδυτών», από την 1.4.2014, καθώς και σε έντυπη μορφή εφόσον ζητηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην από 28.3.2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση και με την από 28.3.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, διά ιδιωτικής τοποθετήσεως σε ειδικούς επενδυτές (η “Αύξηση”), με καταβολή μετρητών, ποσού Ευρώ 1,2 δισ. (συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο) και έκδοση 1.846.153.846 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών της Τραπέζης ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 και τιμής διαθέσεως Ευρώ 0,65 ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα